Glade dage i Krible Krable universet med Grøn Guide og børnevennerne

En gruppe glade, livlige og nysgerrige børn fra Æblegården var mandag den 23. maj med til at skyde den landsdækkende Krible Krable uge godt i gang. Det foregik i villahaven hos Gentofte Børnevenner, hvor Grøn Guide havde forberedt en række aktiviteter.
Efter et par sange om Krible Krable dyr fik børnene en kort intro til det udstyr til fangst, bestemmelse og undersøgelse af Krible Krable dyr, som Grøn Guide har fået bevilget gennem Naturvejlederforeningen.
Børnene gik derefter på jagt i havens mange spændende kroge og fandt skolopendre, bænkebidere, rovbiller, tusindben, sommerfuglelarver og meget andet godt. Dyrene blev studeret nærmere i små forstørrelsesglas og bestemt ved hjælp af bestemmelsesdug og opslagsbøger. Ved hjælp af en hjemmelavet forsøgsopstilling undersøgte børnene, hvor bænkebiderne søger hen, når de frit kan vælge mellem fire forskellige miljøer.
Endelig kunne børnene opleve en af vores flotte torbister; den ikke længere helt så sjældne næsehornsbille på klods hold, både som larve og voksen. (Næsehornsbillerne blev dog ikke fundet i haven). Krible Krable dagene i villahaven hos Gentofte Børnevenner har efterfølgende haft besøg af ligeså entusiastiske børn fra Ribisgården og Brobækhus - og Krible Krable dagene fortsætter frem til 3. juni.

Brug udstyret i egne rammer
Begejstringen er til at føle på, når børnene får mulighed for at undersøge Krible Krable universet. Fra den 6. juni kan daginstitutioner i Gentofte låne udstyret til brug i egne omgivelser. Der er mulighed for at låne to forskellige grejkasser; den ene er indrettet med udstyr til landlevende Krible Krable dyr, den anden med udstyr til vandlevende Krible Krable dyr. Udlånsperioden er en uge. Udlån af grejkasserne sker gennem:
Grøn Guide Gentofte, Gentofte Rådhus, Natur og Miljø, Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, Tlf.: 39983726, Mobil: 60669799, Mail: libj@gentofte.dk

Note: Den landsdækkende Krible Krable uge arrangeres i samarbejde mellem Naturvejlederforeningen og Ramasjang.