Fuglegården på bondegårdstur

Vuggestuen Fuglegården, som er en selvejende daginstitution under Gentofte Børnevenner, søgte Børn og Naturfonden om midler til en bondegårdstur - og fik det:)

En mor fortæller:
En fantastisk bondegårdstur med børnene i centrum

Gennem flere år jeg været med, når vuggestuen Fuglegården har inviteret børn, forældre eller bedsteforældre på bondegårdstur. Igen i år var det helt fantastisk, at se børnene være ved at sprænges af glæde over, at opleve bondegårdsdyrene på tæt hold.

For børnene starter rejsen allerede en uge før selve turen, ved at pædagogerne hver dag taler om bondegården, busturen og alle de dyr vi skal ud at se. Der er en forventningens glæde knyttet til denne uge. Busturen er det første store øjeblik på selve dagen, hvor både børn, forældre og pædagoger venter udenfor vuggestuen, på at bussen skal komme. ”Der kommer bussen”, børnene er spændte. Roligt finder alle en plads og bussen kører af sted mod bondegården. Sikke mange ting vi ser og når at tale om mens vi kører – lastbiler, motorvej, køer, geder, heste og meget andet kører vi forbi på vejen.

Fremme ved bondegården får børnene travlt med at komme tættere på hestene, som er de første dyr vi ser, når vi stiger ud af bussen. Vi skal rundt og fodre alle dyrene, fortæller bondekonen, som har sat store kasser med brød og grene frem, som vi kan fodre med. Vi får både fodret hunde, heste, høns, geder, får, kaniner og køer. Nogle børn er frygtløse, mens andre er mere forsigtige med at stikke hænderne hen til dyrene for at fodre eller ae dem. Vi bliver også kørt en tur i skoven med traktor, alle får mulighed for at blive trukket rundt på hesteryg og der bliver kælet med kaniner og kyllinger. Det er fantastisk at opleve, hvordan børnene sprudler af glæde, når de stolt sætter sig op på hesten og bliver trukket en tur rundt i folden med en forældre ved siden af. Det er helt tydeligt, at de nyder, at have fuldt fokus fra mor, far eller bedsteforældre.

Dagen bliver afsluttet med bondekonens skønne hjemmebagte kager i forskellige farver og med børn der med strålende øjne siger: ”mere kage moar”. Hjemme igen spørger jeg min søn, hvad han bedst kunne lide ved bondegårdsturen? ”Jeg kunne bedst lide at ride på hest sammen med dig mor. Skal vi det ikk igen i morgen?”.

Nu er der gået 2 uger og hver morgen spørger min søn, om vi ikke snart skal på bondegårdstur igen. Der er ingen tvivl om, at det var en kæmpe stor oplevelse, der har efterladt et godt indtryk. Tusinde tak til Gentofte Børnevenner for jeres støtte til denne tur – det var en uforglemmelig dag.

Stine Rosenlund Willumsen