Børnenes Grundlovsdag den 1. juni 2017, kl. 10 til 14

Alle børn har ret til et godt børneliv. Det sætter Gentofte Børnevenner fokus på, ved at holde Børnenes Grundlovsdag den 1. juni 2017, kl. 10-14. Dagen fejres landet over – dette er 22. gang. Gentofte Børnevenner arrangerer dagen sammen med en række ledere fra vores selvejende institutioner.

Det er tanken, at alle er velkomne denne dag, både kommunale og selvejende institutioner i Gentofte Kommune, idet det er børnenes dag.

Dagen åbnes kl. 10.00 af Børnerådets formand Per Larsen i vores have på Smakkegårdsvej 71, 2820 Gentofte. Vi ønsker, at der skal være fokus på stimulerende lege- og læringsmiljøer, hvorfor vi laver et kreativt værksted, hvor børnene kan lave deres egen talestok, vi har bålplads med snobrød og dialogisk fortælling, et værksted hvor børnene kan lære at snitte, og en sansebane, hvor børnene kan prøve deres sansemotoriske færdigheder af. Der vil også være en bod, hvor børnene kan blive ansigtsmalet og en rettighedscafe, hvor vi kan tale med børnene om deres rettigheder, drømme og tanker. Disse tanker og drømme skriver vi ned og hænger på et fint oliventræ. Dagen lukkes kl. 14.00 af vores direktør for Børn og Skole, Fritid, Kultur og Unge Torben Frølich, i hvilken forbindelse Torben Frølich vil få overrakt oliventræet med alle børnenes tanker og drømme. 0.- 3. klasse i c-sporet fra Ordrup Skole vil hjælpe under hele arrangementet og bla. synge Børnenes Grundlovssang ”Alle børn har ret”.

Alle børn får en lille pose med hjem med den talestok, de selv har lavet, rettighedskort og en guideline til nysgerrige spørgsmål. Dette for at understøtte hjemmelæringsmiljøet.

Vi håber på at se rigtig mange af jer til denne festdag. I kan melde jeres institution til på www.gbv.nemtilmeld.dk. Når I melder jer til, må I meget gerne angive, hvor mange børn og voksne I kommer, så vi har et overblik, hvor mange vi bliver på denne festdag.

Filer: