Foto: Louise van der Watt

Bevæg dig og lær­ kampagnen i foråret 2018

De sidste 3 måneder har 5 af Gentofte Børnevenners institutioner sat fokus på motorisk udvikling sammen med motorikspecialist Paula Martinez. Vi har været med til motoriktime i Gentofte Børnehave...

”Skal jeg synge ”Ai-laika-muuv-it, for jeg kan godt?”
Sådan spørger en af drengene fra Gentofte Børnehave, da de sidder i rundkreds og snakker om hvilken musik, de skal høre til den næste times leg og bevægelse. Motorikspecialist Paula Martinez er ankommet til børnehaven med poser fulde af spændende ting, der skal bruges i børnehavens motoriksal, der har røde gymnastikmåtter på hele gulvet. Men først skal der leges stopdans. Til tonerne af ”I like to move it, move it”, som drengene ønskede at høre, bliver der drønet rundt i salen til en omgang avanceret stop-dans. Når musikken stopper, skal man finde en makker og få knæene til at røre ved hinanden, stå ryg mod ryg, sætte fod mod fod osv.

En taktil pandekage
Bagefter skal børnene hjælpe hinanden med at lege pandekager. To og to får børnene et tæppe og skiftes til at blive rullet ind og ud af tæppet. Men inden de bliver rullet ind, skal børnene bruge Paulas mange forskellige dimser og redskaber til at lege, at de smører marmelade på, strør sukker ud på ”pandekagen”. Alt sammen for at styrke den taktile sans, der bl.a. er rigtig vigtig for at kunne fungere godt socialt, at forstå sine egne og andres grænser, fortæller Paula.

Bevæg dig og lær!
Dagens motoriktime er en del af kampagnen ”Bevæg dig og lær!”, der har kørt de sidste 3 måneder med fokus på den motoriske udviklings kobling til en bedre indlæring hos børn. Kampagnen blev udbudt af Gentofte Børnevenner til medlems-institutionerne og pladserne blev revet væk på knap 5 minutter. Hver institution har fået 60 timer med Paula Martinez, og de timer er blevet brugt forskelligt i hver institution efter deres ønsker og behov. Der har været motorikforløb med børnene, uddannelse og rådgivning af personalet bl.a. for at udnytte de fysiske rammer på en endnu mere stimulerende måde. Der har også været oplæg om motorik på forældremøder eller et tilbud om en forældrekonsultation med Paula.