,

Mere frisættelse = færre kommunale krav?

Gentofte Børnevenner arbejder for, at frisættelse skal betyde færre kommunale krav i institutionerne og mere plads til det faglige råderum, da vi hører fra jer, at kerneopgaven drukner i mængden af især kommunale krav.

Velfærdens Topmøde den 29. oktober talte Gentofte Børnevenners direktør, Sabina Holm Larsen, om frisættelse på dagtilbudsområdet sammen med 2 aktører fra hhv. ældre- og socialområdet også. Til det formål blev der af Dansk Erhverv produceret en video, hvor Sabina bliver interviewet om frisættelse sammen med Helle Bejning Sørensen, leder af Helleruphøj, og Nina Bøggild, der er bestyrelsesmedlem i Børn & Miljø.

Læs Sabinas indledende oplæg om frisættelsens muligheder HER. Det tager udgangspunkt i, at vi dag står over for nogle alvorlige udfordringer på dagtilbudsområdet. Hverdagen i mange dagtilbud er præget af bureaukratiske regler, standardisering og topstyring. Vores forældre oplever mangel på fleksibilitet. Her kan en frisættelse være med til at afhjælpe problemerne.

Gentofte Børnevenner er ligeledes i gang med en vision for dagtilbudsområdet, der skal bruges i frisættelsesdebatten både på Christiansborg og i forbindelse med kommunalvalget næste år. Det betyder, at Sabina mødes med forskellige politikere over det næste stykke tid.